Tuesday, 24 May 2011

My MR. SeafaRer..

Sebenarnya xder sesuatu yg bombastik pown tentang aku n my Mr.seafarer a.k.a lovey dovey.. hehehe.. Bagi aku, mengenalinya ibarat satu anugerah Ilahi pada aku.. This my Mr. seafarer n me masa g dating...Dekat nge umah jea...
Aku jea yg sengih...hehehe
Cakap-cakap tentang seafarer ni la kan, memang slalu akan kena tinggal la..  I realized how much its means for a woman to have her man by her side. Tapi, bagi aku bila my mr. seafarer jatuh CINTA kat aku, means aku ni seorang yang luar biasa.................. ( ceeewaah...) Kenapa??? Sebabnya, pelaut ni akan memilih seorang pasangan yang tabah dan setia....... ( InsyaAllah..) aku nak kata mcm aku la tu kan....  Jadi, sebelum aku n my Mr.seafarer nak melengkapkan tuntutan agama, aku harus tahu la apa yang aku akan lalui nanti.... My Mr.seafarer menempuh samudera, tinggalah aku keseorangan di daratan.. Sedihnya...Waaaaa....  Tp xper, dia mencari razeki...
Ni la my mr,seafarer.... matanya membuatkan tido ak xlena..hahaha
My lovely Mr.seafarer, u r my captain for whole my life....xsabar menanti kepulangan my Mr.seafarer. Da 10 hari xdapat berhubung.......... Perancangan kita??? Hehehe...nampaknya, lain yang kita rancang, lain yang jadinya..:) 

video 
 waaaaa....ada lagu gitu untuk seafarer


ONLY THE BEST MAN CAN GO TO THE SEA
ONLY THE BEST WOMAN CAN BE WITH THE BEST MAN

Captain in my heart..

This heart it beats,it beats for you,my heart its yours

Monday, 23 May 2011

Sahabat dunia maya...

Ak da lama btol x menulis.. blog nim ak menulis time ad mood n rasa feeling2 jerk sket... hari nim, ak rasa rindukan sahabat-sahabat ku... why?? coz ak tengok sana sini, kiri kanan, depn belakang orang asyik nak bergaduh jew... ak pown x faham ...ak rndukan shbt suka duka, susah senang aku... miss u all.. this poem i copy from intrnt... just 4 all of u my lovely frend... Truly ak menangis menghayati puisi nim...


Sahabat...
Hulurkanlah tanganmu bila aku terjatuh,
Pimpinlah tanganku bila aku tersesat,
Hamparkanlah bahumu saat aku berduka,
Peluklah aku bila aku berjaya. 

Sahabat...
Aku berharap kau selalu ada,
Saat aku memerlukanmu,
Saat suka dan duka menjenguk jiwaku,
Saat aku hilang tempat berpaut.

Dan saat itu ku... harap kau hulurkan tanganmu,
Bersama keikhlasan hati,
Tanda tuluskan ikatan kita.



Sahabat,
Aku tidak berharap kau menjadi insan sempurna,
Kerna aku juga tidak sempurna,
Aku tidak mengharap kau sebagai pelindungku,
Aku hanya harapkan agar kau memberikan sedikit semangatmu,
Untuk aku berdiri tegak,
Berani menempuh arus hidup yang semakin mengganas gelombangnya.



Sahabat,
Genggamlah tanganku andai engkau tidak mampu berdiri sendiri,
Peluklah aku ketika kesepian menemanimu,
Tangan ini tidak pernah kuat untuk memegangmu,
Tapi aku percaya keikhlasanku cukup teguh untuk menolongmu,
Aku memerlukanmu seperti mana kau memerlukan aku...

oleh itu, ak dedikasikan poem yg syahdu nim untuk shbt2 ku yg comel, ciut, miut, happening: Zurra, kiema, caca n azs... love u all my lovely frenz...