Monday, 19 December 2011

oh jawatan~~~~~

Hye.... Salam...
Semester nim btol2 menguji ak n rakan2 seperjuangan... Lau sem lepas2 sempat jugak la ak berjimba kat mane2, tp sem nim.... Alahai..., schedule memg full... Sampaikan nak tido pown xcukup masa...Ak cuba sedaya upaya siapkan semua xsigment. Kalau da penat sngat, dlm kuliah mmg x mampu nak pay attention... So, bg mengelakkan tertido, mcm2 aksi lea yg dlakukan.
Dayah, ak n azri dgn pose yg mengade-ngade..:P


Ermmmm.... apa kena mengena entry nim nge life ak erk?  Actually, semester ni ak merupakan setiausaha Persatuan Kebajikan Mahasiswa Terengganu UPM ( PAKAT ). Ak da berkecimpung dalam PAKAT ni dr sem 1 ag. So, da 2 tahun lebey la... Mmg PAKAT ni da sbti lam life ak... Tp ats sebab2 y xdpt dinyatakan, ak ingat nak serah jawatan pada hujung sem ni... Ak tak tahu plak 15/12/2011 adalah  AGM.. ingatkan pjumpaan biasa2 jea.. Pres persatuan buat pembubaran jawatan. Time tu ak mmg sgt2 happy, terasa lepas satu beban lam kepala ni... Tp ad plak perlantikkan baru... Yg paling ak terkejut nama ak dipilih mengisi jwtan Timb. presiden utk semester hdpan, sedangkan masa pengundian oleh exco, ak x dapat hadirkan diri lam mesy... Erk... boleh ke ak jadi timb pres lau x hadir mesy.. Depan Prof. Madya Dr. Zaki, ak pown terima la jwtan tu dengan hati berbelah bahagi..

Sweet memories bersama kepimpinan lama...


Memegang jawatan adalah satu amanah dan tanggungjawab.. Semuanya akan ditanya didepan Allah apa yang telah kita lakukan baik atau sebaliknya... That's why ak takut nak pengng jwtan dalam pstuan nim... Pengalaman pernah membuatkan ak jatuh terduduk, namun bila diberi amanah yg lebih besar nie, mampukah ak nak memikulnya? Ak mmang xsanggup ag kalu terpaksa memikul kerja sorang diri... Tapi, kalu da mmg ak layak utk jwtan nie, ak akan cuba.(*-*). Tp ak akan cuba untuk ajar adik2 yg baru berjinak lam persatuan ini utk memikul amanah pada masa akan dtg.. I wanna be a winner, not a loser..

Bersama exco semasa menjaga booth PAKAT


Next week da start stdy week... mak n ayah da tnggu ak balik umah utk study... hehe... Rindu kat mak n ayah.. n also my fiance... Smga perjalanan my Mr. Seafarer di China okey2 shja... Lots of love 4 u..:))

"Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan,mengapa pengorbanan itu bukan noktah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta,mengapa cinta itu semakin sukar utk dimiliki? Cinta umpama kota kristal, indah di penglihatan, derita di perasaan.."

Friday, 2 December 2011

~~trip ooo trip~~

Hye, Salam semua...
Ap kena mengena entry ak kali ni erk? Actually life ak as a 3rd years student sem ini sgt2 busy... byk jea bjalan ke sana sini... So i decide something 4 myself, only join ap yg btol2 ak minat jerk..:) trip yg latest ak join adlah ke pagoh, Johor dan maran pahang...


Trip yg kat pagoh nim adalah wajib sebab trip subjek. So, semua bdak kelas ak yg amik AGR 3002 join lea... Yg memonatkan kitorang kena buat report lak pasal trip nim...
 
Gembira sbb trip da smpai penghujungnya
Sempat jerk..



Trip seterusnya pd 25-27 november... Ak join KPSP ke program bakti siswa kat kg berkat, maran... Nak ke kg tue, my mr seafarer yg hantar... hehehehe... kebetulan dia dtg melawat ak la... kat sana, kami dsambut meriah, tp pengisian program agak kurang bgi ak... xtaw la pendapat org len.. ak dpt fmly angkat yg samer nge yam n tiqah... n ak amat rapat nge adik angkat ak, balqis n adam... Ant prog dia gtng royong, sesi bsama pljar, psmbhan kbdyaan, sukaneka n ke air terjun teladas... Ap yg paling ak xdpt lupa adlah adam nangis masa majlis pnutup sbb kakak2 angkat dia da nak balik... ak yg mmg da sedia kala manje nim pown termenngis skali... Yeala, budak2 kecil pown bleh rasa nilai sebuah hbngan, ap ag kita yg mampu bfkr nge rasional kan...... InsyaAllah, ader ksmpatan ak akan mlwat kuarga angkat ak lagi...:)
kuarga angkat ak....
my lovely balqis
yam, tiqah, adam n aku bsiap nak ke air terjun
amboi, sonok btol ak main..
with amsyar... ad gaya mak org da..:)
malam kebudyaan
air terjun teladas..


Dalam xsedar skang da bln 12... da hampir tahun baru 2012 rupanyer.... next year InsyaAllah ak akan bergelar isteri orang... Takut gak, hehehe... Now, ak nak nikmati hdup as a student n buat ap ak minat dlu bfre bgelar isteri my mr. seafarer..

"Lack of trust leads to suspicion, suspicion generates anger, anger causes enmity and enmity may result in separation"


Monday, 7 November 2011

~~sTorieS di AidilAdha~~

Hye, Assalamualaikum....
Salam Aidiladaha untuk semua umat Islam....
Kenapa Hari Raya Aidiladha disambut erk? Aidiladha sebenarnya adalah utk memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dlm menunaikan perintah Allah serta kesabaran Nabi Ismail dlm memenuhi perintah Allah. Peristiwa ini ad diterangkan dalam surah Ash-Shaffat.....

 Berckp pasal pengrbanan nie, tahun nie ak btol2 berkorban dlm menuntt ilmu. Disebabkan banyknye kekangan, ak tak balik beraya di kampng pown. Memandangkan nie adalah first time ak tak bersama keluarga, mmg rasa sayu sesngat. :( Ak bkn xnak balik, tp keje berlambak.Bukn kitorang yg xbalik nim lupa daratan okesss...... Ak pun mula nak belajar bdkari memndangkan ak mula memasang niat nak sambung blajar agak jauh pasnim.. InsyaAllah kalau ad razeki lea..:))

Cerita pasal raya adidiladha tahun nie, wooow... ak mendpt pengalaman yg xpenah ak timba... Mlm sebelum raya, ak tido la bilik Aina... Al-maklum le, sayu hati nak tido dalam bilik sesorang. Paginya, kami ke masjid UPM utk tunaikan solat sunat Aidiladha... Dengar jer takbir, ati ak memg sayu jer... Teringat kat mak ayah, my. Mr Seafarer n also fmily kat kg... Tp ak kuatkan hati... Lepas solat sunat aidiladha, kaum2 adam nie sibuk nak ke pastura utk majlis korban. Ak n kawn2 ( Biey, dayah, azri, chah, aina, n tikah ) still kat masjid utk tlg memasak.. Tp sblum start bekerja sempat jew kitorang makan ice-crean sbgai breakfast...hehehe.. Dlm pukul 2 petg, barulah kami selesai jadik org dapur. Walaupun penat, that's really nice memories for me... First time celeb AIdiladha ket perantauan.. ( KL jerk kowt )
Tikah, aina, chah, biey n ak smpat pose smbil bekpest ice-cream...
Walau sedey, tetap pose jerk
Aina n ak beraksi

Esoknya, kami sambut hari raya aidiladha yg kedua dengan buat bbq daging qurban yg kami dpt... Ak prepared ayam n daging bbq pada malam before buat bbq. Dengan muka belas, ak mintak tumpang simpan ayam n daging yang diperap tu dalam peti ais uncle vege kat serumpun food courts.  Hari kejadian, ak sibok masak kuah kacang n nasi himpit, dan nasi goreng kampung. hehehe, totally air tangan ak lak.. Then kami makan2 kat sanggar 12. 
Penuh mulutku dengan nasik goreng kampung... hehehe..

Durian hasil ikut prinsip haji Zai ( tak ambil bodoh, kalau kena tangkap 2 kali bodoh ) ahaks...

Memang ak teramat penat dalam dua hari nie, tp ak n aina still gagahkan hati pegi cari ornamental plant 4 horticulture. Now, i need to stop coz ak kena buat herbarium... This aidiladha memberikan pelbagai warna dalam hidupku..:P

SaLaM AiDilAdHa




Saturday, 8 October 2011

SedIh, GemBira, MengHiburkan, Cemassssss....

hye....
Salam
Planning asal jumaat 07 oktober 2011 aku nak balik kg... Bukan main plan ag... tp tup2 last minute org yang ak nak tumpang tue ader keje lak..... Korang rasa pe ak rasa?????? hahahha, mmg sedey giler la.... sempat ak mengalirkan air mata serOund... sedar2 da tertido nge pakai baju yang nak balik kg... Tp ak mmg kesiankan Clah lea..., dia pown nak tumpang skali....FRUUUUUSSSSSSSSTTTT....

At morning, dgn saki baki rasa kecewa.... ak ajak Clah merempit ( hahahaha, ni eksyen jerk lebey )..  Dalam nak hujan n ribut tu, kami g menjamu selera kat anjung... Lepas tu, bermula lea perjalanan yg menghappykan ak bilamana kitorang sempat menyinggah kat kilang chocolate BERYL'S... Ak apa lagi bile jupe benda yang leh merosakkan gigi tu... Borong ah coklat yang murah2... Rambang mata syiot... Duit lak xbawak byk sbb xplanning nak ke BERYL'S, so ak cuma beli chocolate with tiramisu filling ( best sesangat ), milk choc with poff rice ( murah giler, RM 5 bagi 2 bar yg biasanya harga RM 6 cikai2 pown 1 bar ) and also last stock of camior extra fine milk choc with almond...Balik bilik Clah pe ag, menikmati kesedapan coklat2 tu... :) 
aku, beryl's n choc...
Tu adalah fasa pertama, hahaha... Petangnya without proper planning.... Ad ag keje giler.... Ak, Clah, Imah, Cda n fara g pekena steam boat kat maeps.... Hahaha...., gelagat yang menghiburkan... Cadangan nak ke book fair ditangguhkan sebab memang xlarat sesagt... Perut masing2 macam boat lea.... Kitorang sampai kat maeps before 6... Then start our eating session until 9 p.m.. Pekerja kat situ da berulang kali lalu lalang... maybe pelik tgk awek yg kecik molek semuanya mkn byk... hahaha...  Kami xheran lea, cakap unlimited eating... So kami bedal jerk ah, biar berbaloi nge pricenye...:)))
hehe... menjeling sket nge Cda..

Manyaknye awak makan.... Fara xder lak lam gambar nim..:(
Balik dr Maeps...... Cemas kowt... Ak nge xder lesen mtr n xbawak matric card ditahan oleh keselamatan UPM masa nak kuar dari main gate fakulti.... Mula2 security tu bkn men seyes ag... Tp ak lau tgk org seyes rasa nak terbahak gelaknyer.. so ak dengar lea pe yg security tu cakap sambil sengih n muker comey... Security yg asal muka siyes  leh senyum2 lak pas tu... Apa pasai bang???? Hahahahahaha ( tu abg security ensem jawab sndri lea ). Then ak dilepaskan mcm tu jerk.... :P  Selamat lea utk hari nim...

Now ak nak siapkan application letter jap utk PESAT... Sok ad jamuan PESAT di Rasta Food Courts TTDI.... I need to settle it n pass to PESAT pres tomorrow...:)) Lau sempat petangnya nak gak g book fair...

*when stress, we able do what we doesn't think from the beginning......

See u.. XOXO..



Monday, 3 October 2011

AdeR aKu KeSaH......


Salam… 

Niesa, ieda n aku during our trip...:P

Da agak lamer gak ak tak menjengahkan diri ke blog ni… Sibuk sesangat as a student. Lagipown ak bkn ad nak cakap ap sangat….  Life kat U sem nim????? Erm…., boley la. Sebab as usual, ak nge hal ak… Orang len nak kata aper, ad ak kesah? Hikhikhik…. Tp kan, rupanyer ader jerk makhluk Allah yg ske pandang slant kat orang len…..  Tp as my sis said, no one perfect…. Just ignore it n buat hal sendiri… Right2….  Alam U nim adalah alam yang akan menemukan kita dengan plbagai ragam manusia…. Btol3…

If you are successful, you will win some false friends
and some true enemies;
Succeed anyway.

If you are honest and frank, people may cheat you;
Be honest and frank anyway.

What you spend years building, someone could destroy overnight;
Build anyway.

The good you do today, people will often forget tomorrow;
Do good anyway.

You see, in the final analysis, it is between you and God;
It was never between you and them anyway...

·        Ayat nie ak amik dr mana ntah….hehehe. From those sentences, I make my own decision…. Jgn pedulikan orang asalkan ak tahu ap yg ak buat… Betul atau salah, Hanya Tuhan yang tahu bcoz org lain hanya menilai dengan mata kasar n apa yg dilihat shja…XOXO..

Monday, 29 August 2011

MerdEka raYa...

tOmOrrOw uMat isLam seAnterO duNia akAn meNyamBut iDul FitRi.........prAsaaN Ak exCiteD gitOo...wlAupn brAye tnPe tuNanG teRciNta, alwAys reMemBer Him......ermmmmm...sKurgNye b4 my Mr.Seafarer bLayaR, seMpat lAgi kAmi berBuka beRsaMa,hehehe.....At lEast,ad jGe lA kNanGan beRsamA d bLn beRpuAse.. wAlaupon pUasa kali Ini jatUh pd cutiey sEm... tp ak stiLL busy lea... amIk tempahan Biskut rayEr.. mY preParaTion untuk rayer??????? hehehe, biasa2 jerk... now, neEd 2 stOp sbB nak kemAs uMah... so, selAmat hari Raya aidilFiTri untUk seMua..

Wednesday, 20 July 2011

BilA kaSeH meKAr dI HaTi...( JuLy 9, 2011 )

Alhamdulillah...
Sesuatu yg x dirancang, tp memberikan kegembiraan... Ni adalah coretan pertama ak setelah officially booked by my Mr.seafarer..Hehehe.. So, ak nak melalut sket la pasal my e~day.. Ak n my Mr. seafarer ambil keptsan nak bertunang pd 9/7/2011 setelah mendapat restu keluarga.. Mmg la sblm2 nim ad bncng, tp mcm main2 pown ader..hikhikhik.... Dalam tempoh x sampai sebulan, kami buat persiapan... Everything simple... Hantaran pown biasa2 jer... cukuplah untuk melengkapkan adat...... Hantaran ak pilih untuk si dia warna merah hitam... bg pihak lelaki, hantaran untuk ak warna hijau lumut... nice sesangat.. Semuanya mummy my Mr.Seafarer buat sndri..:)
Hantaran utk my Lovey DoVey seaMan...
Ecece... ni antara hantrnnya... Simple kan????
Ak xtaw knaper warna merah jadi plhan ak...pelamin  merah putih hitam.. erk, ak xsure lea org pngil pelamin or pe sbb xde pown kerusi2 yg gedabak tu... my sis panggil tirai jerk..:P..Ak xkesah lea org pangl pe, most important, i like it so much... Simple jea with sheath of fresh rose... ak plak pkai baju warna merah hitam..  Tp truely ak mmg puas hati sagt2 sepanjang majlis berjalan.. Kat bwh nie rupe tirainyer..:P

Pelamin, tirai or whatever la org bg nama...

Syukur sgt2 akhirnya majlis pertunangan ak n my Mr. seafearer berjalan lancar.. So, dgn rasminya ak da bergelar tunangan org..Syukur Ya Allah... Majlis berjalan dgn smooth jea, takde la kelam kelibut kelabut....hehehe... pihak lelaki sampai dlm pukul 3 p.m.  Sepanjang majlis nie, happening with laugh from my  nephew, kaum keluarga, shbat2 n also jiran2 ak.Yg penting ak selamat menjadi tnangan seaMan nie la kan??????. Bila rmbngan pihak lelaki smpai, gadis2 muda ( hehehe ) akan menyambut dulang hantaran n susun kat depan pelamin. Then org tua/ berusia akan duduk n berbincang...( My mum jd org kuat kat dpur, ble rmbngan lelaki smpai main capai jerk bju nak pkai... lupa nak prepared awl2...hehehe) Isi kandungan perbincangan ak x maklum sangat lea sbb ngah mengelabah lam bilik time tu..Siap berbincang, ak dipanggil keluar untuk sarung cincin.. siap sarung cincin, ak bersalaman nge saudara mara perempuan belah my Mr. seafarer..malu2 tp mau~~~~hehehe..kemudian tetamu dijemput makan...( cehhhh, ayat skema plak.. ) Then ad la sesi bergambar sekejap sebelum ak pegi outdoor nge my photographer.. Kat bwh tu antara sajian gambar yg ak rasa ok lea..

Kedua pihak ngah sok sek berbincang


Cincin disarung, pengantin...essss...silap lagu plak..


Sempat bergambar dgn mak my Mr. seafarer


My akak, adik n ank sdre bposing..


Sahabat yg datang... 13 y friendship... TQ my frenz...

Wajahku di make up... natural... i loike..
My sailorman yg dpaksa bgambar..hehehe


Ak berterma kaseh sgt2 kat bonda tercinta, ayahanda tersyg, dan keluarga yang sntsa dlm hati sebb tanpa kalian majlis nim xkan sesempurna ini... Also pd jirn2 n sahabat2 yg hdir bcoz memeriahkan majlis... n phak my fiance yg menjadi pelengkap hari I officially booked by my Mr. seafarer..:)



' JIKA DIRIKU DITERIMA KERANA KELEBIHAN, KAU KAN KECEWA BILA TERLIHAT KEKURANGAN. JIKA DIRIKU DITERIMA KERANA KECANTIKAN, KAU KAN BOSAN BILA IA BERANSUR HILANG. TERIMALAH AKU KERANA ITULAH DIRIKU...'


Wednesday, 29 June 2011

sEm bReAk yG pnJAnG...

Kali nie cuti sem mmg teramat panjang...pendek kata kalau yg bjanggut tu, da byk kali ptg la nak tnggu bukak sem balik... Ak pown mls nk mnulis time cuti...tulis lam diari jerk la... :) Internet punyer line teramat la slow...mau x keciwa...hehehehe...
Actually, nothing yg marvelous sgt pown time cuti nim,  cuma ak lebey punya masa terluang untuk enjoy nge kwn2, holiday with my lovely family n dating wth my mr.seafarer ( almaklum lea buah ati da balik, hehehehe )..

Nice place at china...
Now, my majlis pown da xlama lg, so ak da mula kurangkan aktiviti menghabiskan money mak ayah... so xde la rancak sgt berjalan ke hulu hilir... Kalau x kemana-mana, me n my younger sis duk kat umah mengadap movie jea..mcm2 cerita la yg ditengoknya. Dr komedi, kartun, seram n psiko...kami bantai layan jerk...hehehe.. Tp, xtvt yg pling best adalah pusing2, window shopping, mkn2 n TIDO....
Today, ak mls nk kemana-mana...membusykan diri siapkan gubahan untuk next week... hehehe. X cantik pown xper la, asal ak puas ati....

Tuesday, 24 May 2011

My MR. SeafaRer..

Sebenarnya xder sesuatu yg bombastik pown tentang aku n my Mr.seafarer a.k.a lovey dovey.. hehehe.. Bagi aku, mengenalinya ibarat satu anugerah Ilahi pada aku.. This my Mr. seafarer n me masa g dating...Dekat nge umah jea...
Aku jea yg sengih...hehehe
Cakap-cakap tentang seafarer ni la kan, memang slalu akan kena tinggal la..  I realized how much its means for a woman to have her man by her side. Tapi, bagi aku bila my mr. seafarer jatuh CINTA kat aku, means aku ni seorang yang luar biasa.................. ( ceeewaah...) Kenapa??? Sebabnya, pelaut ni akan memilih seorang pasangan yang tabah dan setia....... ( InsyaAllah..) aku nak kata mcm aku la tu kan....  Jadi, sebelum aku n my Mr.seafarer nak melengkapkan tuntutan agama, aku harus tahu la apa yang aku akan lalui nanti.... My Mr.seafarer menempuh samudera, tinggalah aku keseorangan di daratan.. Sedihnya...Waaaaa....  Tp xper, dia mencari razeki...
Ni la my mr,seafarer.... matanya membuatkan tido ak xlena..hahaha
My lovely Mr.seafarer, u r my captain for whole my life....xsabar menanti kepulangan my Mr.seafarer. Da 10 hari xdapat berhubung.......... Perancangan kita??? Hehehe...nampaknya, lain yang kita rancang, lain yang jadinya..:) 

video 
 waaaaa....ada lagu gitu untuk seafarer


ONLY THE BEST MAN CAN GO TO THE SEA
ONLY THE BEST WOMAN CAN BE WITH THE BEST MAN

Captain in my heart..

This heart it beats,it beats for you,my heart its yours

Monday, 23 May 2011

Sahabat dunia maya...

Ak da lama btol x menulis.. blog nim ak menulis time ad mood n rasa feeling2 jerk sket... hari nim, ak rasa rindukan sahabat-sahabat ku... why?? coz ak tengok sana sini, kiri kanan, depn belakang orang asyik nak bergaduh jew... ak pown x faham ...ak rndukan shbt suka duka, susah senang aku... miss u all.. this poem i copy from intrnt... just 4 all of u my lovely frend... Truly ak menangis menghayati puisi nim...


Sahabat...
Hulurkanlah tanganmu bila aku terjatuh,
Pimpinlah tanganku bila aku tersesat,
Hamparkanlah bahumu saat aku berduka,
Peluklah aku bila aku berjaya. 

Sahabat...
Aku berharap kau selalu ada,
Saat aku memerlukanmu,
Saat suka dan duka menjenguk jiwaku,
Saat aku hilang tempat berpaut.

Dan saat itu ku... harap kau hulurkan tanganmu,
Bersama keikhlasan hati,
Tanda tuluskan ikatan kita.



Sahabat,
Aku tidak berharap kau menjadi insan sempurna,
Kerna aku juga tidak sempurna,
Aku tidak mengharap kau sebagai pelindungku,
Aku hanya harapkan agar kau memberikan sedikit semangatmu,
Untuk aku berdiri tegak,
Berani menempuh arus hidup yang semakin mengganas gelombangnya.



Sahabat,
Genggamlah tanganku andai engkau tidak mampu berdiri sendiri,
Peluklah aku ketika kesepian menemanimu,
Tangan ini tidak pernah kuat untuk memegangmu,
Tapi aku percaya keikhlasanku cukup teguh untuk menolongmu,
Aku memerlukanmu seperti mana kau memerlukan aku...

oleh itu, ak dedikasikan poem yg syahdu nim untuk shbt2 ku yg comel, ciut, miut, happening: Zurra, kiema, caca n azs... love u all my lovely frenz...


Sunday, 24 April 2011

kenapa marah pada saya????

Rasa sayang membuatkan hati rela dimarahi. Benda nim terjadi pada diri aku sendiri.. Teringat pula aku pada satu hadis dimana seorang lelaki yang meminta wasiat daripada Rasulullah S.A.W. Namun Rasulullah S.A.W bersabda " Janganlah engkau marah". Itulah yang diulangi Dari hadis tersebut, marah dilihat sebagai sesuatu yang dilarang. Kata orang, nak elakkan marah boleh dilakukan dengan cara melatih diri dengan akhlak yang mulia, memohon kepada Allah dijauhkan daripada syaitan yang dilaknat, jangan menghampiri tempat yang boleh mengakibatkan marah, dan segera ambil wudhuk jika terasa ingin marah.

Kemarahan yang dilalui membawa kemusnahan pada diri aku..... serta orang yang dimarahi....

“Pahlawan Bukanlah Orang Yang Berani Meletakkan Pedangnya Di Pundak Lawan, Tetapi Pahlawan Sebenarnya Ialah Orang Yang Sanggup Menguasai Dirinya Dikala  Ia Marah” (Nabi Muhammad SAW) “


Thursday, 7 April 2011

kenapa kita perlu menangis????

Betul ke menangis akan membuatkan hati kita sakit? Bila difikir-fikir balik, sebenarnya  hati yang sakit menjadikan mata kita menangis.... Menangis boleh mengurangkan tekanan yang terbelenggu dalam hati kita... Sebagai manusia yang dikurniakan akal fikiran oleh ALLAH S.W.T, kita sendiri yang mengaturkan pergerakkan dan tindakan bagi tubuh kita. Jika hati kita penuh dengan kesakitan, hati kita juga akan sakit. Jika hati kita senang, maka tubuh kita juga agar sihat dan segar... Jadi macam mana agaknya nak selesaikan masalah antara tangisan dan sakit hati??? erm..., apa kata kita MEMAAFKAN DIRI KITA SENDIRI.... jika kita sudah biasa memaafkan diri sendiri, maka kita akan mempunyai cara untuk menyelesaikan masalah yang menghantui diri kita..


"sepahit manapun kehidupan ini..sepayah manapun kehidupan ini"
"sesukar manapun kehidupan ini..seduka manapun kehidupan ini"
"hadapilah dengan senyuman"

Wednesday, 30 March 2011

Antara cinta dan kasih sayang.........

bermula la dengan suka, apa yang ak faham tentang suka... suka boleh pada siapa-siapa pown, atau benda apa pown... tak kesah la kalau binatang, buah, makanan atau benda-benda lain la...
cinta plak, ermmmmm..........Cinta lebih mendalam dari suka. Cinta ini perasaan yang ingin memberi, ingin menerima dan berkongsi kebahagiaan. Cinta itu harus memiliki, cinta itu adalah perasaan cemburu. Cinta itu menuntut balasan atau imbuhan. Cinta yang terluka boleh menjadi kebencian. 
Kasih sayang, apakah ia???  Sayang ini perasaan tertinggi. Sayang ini tiada batasan, UNLIMITED. Kasih sayang tidak menuntut apa – apa sebagai balasan. Berbeza dengan cinta. Ia “benar – benar rela” dalam memberi, atau yang disebutkan sebagai pengorbanan. Kasih sayang tak akan pernah luntur, entah kerana “waktu”, ataupun kerana “terluka”. 

cinta dan kasih sayang..

Thursday, 24 March 2011

baru jerk nak mulakan.....

"Hidup terbina antara pahit dan manis. Kalau selalu sahaja pahit, hati akan menjadi rawan dan kalau sentiasa manis hati akan menjadi bosan " [Hamka]
 
Dah lama btol tak berblog, tetiba rasa nak create new blog.... 
tapi mcm x taw plak ap yg nak dimuatkan dalam blog nim...
:))